We stellen het op prijs dat je contact met ons wilt opnemen. Een van onze collega's neemt zo snel mogelijk contact met je op. Een fijne dag verder!

[contact-form-7 id="117" title="English contact form"]

Algemeen

Wat is Diorama (HelpMee)?

Met Diorama (voorheen: HelpMee) verkoopt of verhuurt u uw huis simpelweg sneller!

Verzamel unieke, relevante informatie rondom uw woning, activeer uw sociale netwerk en bereik zo de toekomstige koper of huurder van uw woning. Betrek dankzij de hulp van vrienden en familie en hun (sociale) netwerk honderden potentiële kopers! Behoud zelf de controle over wat wel en niet gepubliceerd wordt. Vraag uw makelaar naar Diorama!

Voor wie is HelpMee bedoeld?

De module Diorama (voorheen: HelpMee) is bedoeld voor verkopers en verhuurders van huizen, appartementen en ander soort woningen. Diorama kan alleen worden aangeboden via de makelaar. Het is dus van belang dat uw makelaar bij ons is aangesloten. Twijfelt u hieraan? Vraag dit dan na bij uw makelaar of stuur een e-mail naar info@diorama.nl

Aanmelden voor Diorama (HelpMee)

Wilt u graag aan de slag met Diorama (voorheen: HelpMee)? Neem dan contact met ons op via info@diorama.nl. Als uw makelaar bij ons is aangesloten, verloopt de aanmelding vrijwel altijd automatisch. Als u nog geen uitnodiging voor Diorama ontvangen heeft, kunt u uw makelaar vragen om u op weg te helpen.

Uw Diorama account verwijderen/afmelden

Wilt u zich afmelden voor Diorama (HelpMee) of uw account verwijderen? Log dan in via http://helpmee.nl/dashboard/login en volg onderstaande stappen.

Stap 1: Ga rechts bovenin uw scherm naar het poppetje om de profielinstellingen te openen van uw account.

Stap 2: Klik vervolgens op “Stoppen”

Stap 3:  Kies de optie die bij u van toepassing is.

Stap 4: Vink het vakje aan om aan te geven dat u zeker weet dat u zich uit wilt schrijven en klik vervolgens op “Bevestigen”, indien u zich met zekerheid wilt uitschrijven. Deze actie is onomkeerbaar.

Stap 5: Indien u de melding te zien krijgt ‘De promotie is gestopt’ bent u volledig uitgeschreven voor het gebruik van Diorama.

Uw wachtwoord wijzigen

Stap 1:  Kies binnen de account voor het poppetje, rechtsbovenaan (profielinstellingen).

Stap 2: Kies daarna voor ‘Ga naar profiel instellingen’.

Stap 3: Scrol vervolgens naar beneden en kies voor de optie ‘bewerken’ bij ‘Wachtwoord veranderen’

Stap 4: Voer uw oude wachtwoord in en geef aan welk wachtwoord u als nieuwe wachtwoord wilt hebben. Vergeet niet op ‘Opslaan’ te klikken!

Stap 5: Oude wachtwoord vergeten? Kies dan voor de optie ‘wachtwoord vergeten’ binnen het venster voor ‘wachtwoord veranderen’

Wachtwoord vergeten

Bent u uw wachtwoord vergeten? Dan kunt u via onderstaande stappen uw wachtwoord resetten.

Stap 1:  Ga naar https://www.helpmee.nl/dashboard/.

Stap 2: Klik op de optie Wachtwoord vergeten onder de invoervelden voor inloggegevens en vul het e-mailadres in waarmee u bij ons geregistreerd staat.

Stap 3: Volg de instructies die u per e-mail van ons ontvangen heeft.

Ik ben verkoper/verhuurder

Vrienden/kennissen uitnodigen voor promotie

Via onderstaande stappen kunt u vrienden/kennissen gemakkelijk uitnodigen om mee te helpen met de promotie van uw woning. Zie kunnen via verschillende social media kanalen de HelpMee pagina delen.

Stap 1: Na inloggen in uw account, klikt u op het tabblad ‘Promotie’, bovenin uw scherm.

Stap 2: U kunt vrienden/kennissen op verschillende wijze uitnodigen. Wanneer u kiest voor uitnodigen via e-mail, zie dan de uitleg bij stap 3. Indien u de link direct op uw eigen social media kanalen wilt delen, zie dan uitleg stap 4. Wanneer u de link wilt kopiëren om op andere wijze onder de aandacht te brengen, zie uitleg stap 5.

Stap 3: Vrienden/kennissen uitnodigen via e-mail.

U kunt personen uitnodigen door hun naam + e-mailadres in te vullen in de daarvoor bestemde balkjes.

Wanneer u meerdere vrienden tegelijkertijd wilt uitnodigen kunt u kiezen voor ‘persoon toevoegen’ (groen gearceerd). Wanneer u slechts 1 persoon tegelijkertijd wilt uitnodigen, kiest u voor het ‘kruisje’ (rood gearceerd).

Stap 4: HelpMee delen via social media.

Via de optie ‘Ga naar social media’ kunnen bepaalde ingevulde gegevens worden gedeeld op social media kanalen, zoals Facebook, Twitter, LinkedIn en WhatsApp. Ga naar het specifieke bericht dat u wilt delen, scrol eroverheen en kies voor het juiste social media symbool.

Stap 5: Klik op ‘Ga naar ‘delen op eigen website” voor het kopiëren van de HelpMee link.

Kenmerken toevoegen/aanpassen

U kunt als verkoper of verhuurder kenmerken toevoegen om uw woning te promoten. Kenmerken zijn korte omschrijvingen die kenmerkend zijn voor uw woning of de buurt waarin uw woning staat. U kunt daarbij denken aan een groene omgeving, dichtbij de stad, of bijvoorbeeld een zonnige achtertuin. Hieronder staat stap voor stap vermeld hoe u kenmerken kunt toevoegen aan uw Diorama (voorheen: HelpMee) pagina. Wij tonen u een voorbeeld van hoe een anekdote er uit zou kunnen zien.

Stap 1; Log in met uw gegevens via https://www.helpmee.nl/dashboard/.

Stap 2; Klik bovenin bij ‘Het huis’ op ‘Ga naar kenmerken’.

Stap 3: U wordt doorgestuurd naar de sectie “Kenmerken” en kunt daar via de knop ‘Kenmerken toevoegen’ korte omschrijvingen van uw woning geven. Als deze te omschrijving teveel tekens bevat, zal het kenmerk worden opgeknipt. Dat wil zeggen dat niet de gehele tekst zichtbaar is, maar slechts een gedeelte. Klik op “Opslaan” om het kenmerk toe te voegen:

  • Voor het bewerken van een kenmerk klikt u bij betreffend kenmerk op het potlood-symbool en past het kenmerk aan waar nodig.
  • Voor het verwijderen kiest u voor het X-teken (kruisje).
Anekdote toevoegen/aanpassen

Als verkoper of verhuurder kunt u anekdotes toevoegen over uw woning. Daarbij gaat het om korte verhaaltjes over uw woning. U kunt denken aan de barbecues die altijd in de tuin gehouden werden of de verjaardagen die met de hele familie gevierd werden. U kunt ook een foto toevoegen bij de anekdotes.

Hieronder staat stap voor stap uitgelegd hoe u anekdotes kunt toevoegen.

Stap 1: Log in via https://www.helpmee.nl/dashboard/ met uw inloggegevens.

Stap 2: Klik bovenin op ‘Het Huis’ en vervolgens op ‘Anekdotes’.

Stap 3: U wordt doorgestuurd naar sectie “Anekdotes” en kunt daar via de knop een anekdote toevoegen.

Stap 4: Vul uw verhaal in en voeg eventueel een bijpassende foto toe. Klik op “Opslaan” om uw anekdote toe te voegen aan uw Diorama (HelpMee) pagina.

  • Voor het bewerken van een anekdote klikt u op het ‘potlood’ symbool en past de anekdotes aan waar nodig.
  • Voor het verwijderen kiest u voor het prullenbakje.
Voorziening toevoegen/aanpassen

Op de HelpMee pagina kunnen voorzieningen worden toegevoegd. Dit zijn bijvoorbeeld de supermarkt bij u om de hoek, het park aan het einde van de straat en de scholen in de buurt van de woning. U kunt ook denken aan restaurants, benzinestations of openbaar vervoer.

Aan de hand van onderstaande stappen kunt u een voorziening toevoegen op de HelpMee pagina.

Stap 1: Ga naar https://app.diorama.nl/dashboard/login om in te loggen.

Stap 2: Klik boven in de balk op het menu item “Het Huis” en vervolgens op ‘Ga naar voorzieningen’.

Stap 3: Zoek op de kaart de plaats waar de voorziening te vinden is die u wilt toevoegen. Klik op de locatie op de kaart.

Stap 4: Vul de gegevens in die u bij de voorziening wilt vermelden: de naam en de categorie. Klik op “Opslaan” om vervolgens de voorziening toe te voegen aan uw account.

  • Voor het bewerken van een voorziening klikt u op de kaart op de betreffende voorziening en vervolgens krijgt u hetzelfde invulscherm te zien voor het doorvoeren van aanpassingen.
  • Voor het verwijderen kiest u voor het X-teken (kruisje).
Media toevoegen/aanpassen

In de Diorama (HelpMee) account kunnen foto’s worden toegevoegd. De woningfoto’s die uw makelaardij heeft gemaakt, zijn hier al geplaatst. Zelf kunt u ook mooie foto’s toevoegen, van bijvoorbeeld het bos of park in de buurt of een gezellige burendag!

Stap 1:  Ga naar https://helpmee.nl/dashboard/ om in te loggen in uw account.

Stap 2:  Klik boven in het het scherm op het menu item “Het huis”.

Stap 3: Klik op de optie “Media” of kies voor “Ga naar media”.

Stap 4: Via de button ‘Toevoegen’ kunt u vervolgens foto’s toevoegen. Er opent zich een nieuw scherm waar u bestanden op uw computer kunt selecteren. Kies het bestand dat u wilt toevoegen en klik op “Opslaan”. U kunt meerdere bestanden tegelijk toevoegen. Wat de grootte van de bestanden betreft; indien het uploaden niet lukt, neem dan even contact op met ons via 015 – 202 30 32.

Wij houden een grootte van 5 MB aan.

  • Voor het verwijderen van een mediabestand kiest u bij het blok ‘Media’ voor het kruisjessymbool óp betreffende foto. U krijgt de melding ‘Weet u het zeker?’. Indien akkoord, kies voor ‘Ok’. Het bestand is daarna verwijderd.

Ik help mee met een promotie

Kenmerk toevoegen

U kunt als promotor kenmerken toevoegen om de te koop staande woning te promoten. Kenmerken zijn korte omschrijvingen die kenmerkend zijn voor de woning of de buurt waarin de woning staat. U kunt daarbij denken aan een groene omgeving, dichtbij de stad, of bijvoorbeeld een zonnige achtertuin.

Hieronder staat stap voor stap vermeld hoe u kenmerken kunt toevoegen aan de HelpMee pagina.

Stap 1: Log in met uw gegevens via https://www.helpmee.nl/dashboard/.

Stap 2: Klik bovenin op de optie “Kenmerken”.

Stap 3: U wordt doorgestuurd naar sectie “Kenmerken” en kunt daar via de knop kenmerken toevoegen. Vul een korte omschrijving in van het kenmerk. Als deze te omschrijving teveel tekens bevat, zal het kenmerk worden opgeknipt. Dat wil zeggen dat niet de gehele tekst zichtbaar is, maar slechts een gedeelte. Klik op “Opslaan” om het kenmerk toe te voegen.

Anekdote toevoegen

Als promotor kunt u anekdotes toevoegen over de woning. Daarbij gaat het om korte verhaaltjes over de woning. U kunt denken aan de barbecues die altijd in de tuin gehouden werden of de verjaardagen die met de hele familie gevierd werden. U kunt ook een foto toevoegen bij de anekdotes.

Hieronder staat stap voor stap uitgelegd hoe u anekdotes kunt toevoegen.

Stap 1: Log in via https://www.helpmee.nl/dashboard/ met uw inloggegevens.

Stap 2: Klik bovenin op “Anekdotes”.

Stap 3: U wordt doorgestuurd naar sectie “Anekdotes” en kunt daar via de knop een anekdote toevoegen.

Stap 4: Vul uw verhaal in en voeg eventueel een bijpassende foto toe. Klik op “Opslaan” om uw anekdote toe te voegen aan uw Diorama (HelpMee) pagina.

Voorziening toevoegen

Op de Diorama (voorheen: HelpMee) pagina kunnen voorzieningen worden toegevoegd. Dit zijn bijvoorbeeld de supermarkt bij u om de hoek, het park aan het einde van de straat en de scholen in de buurt van de woning. U kunt ook denken aan restaurants, benzinestations of openbaar vervoer. Aan de hand van onderstaande stappen kunt u een voorziening toevoegen op de Diorama pagina.

Stap 1: Ga naar https://helpmee.nl/dashboard/ om in te loggen.

Stap 2: Klik boven in de balk op het menu item “Het Huis”. Klik op “Ga naar voorzieningen”.

Stap 3: Zoek op de kaart waar de voorziening te vinden is die u wilt toevoegen. Klik op de locatie op de kaart.

Stap 4: Vul de gegevens in die u bij de voorziening wilt vermelden: de naam en de categorie. Klik op “Opslaan” om vervolgens de voorziening toe te voegen aan uw account.

Media toevoegen

Aan de Diorama (voorheen: HelpMee) pagina kunnen foto’s worden toegevoegd. De makelaar van de verkoper heeft de foto’s die zij hebben gemaakt hebben hier al aan toegevoegd, maar als u zelf ook mooie foto’s heeft gemaakt kunnen deze hier worden toegevoegd.

Stap 1: Ga naar https://helpmee.nl/dashboard/ om in te loggen in uw account.

Stap 2: Klik boven in het het scherm op het menu item “Het huis”.

Stap 3: Klik op de optie “Media” of kies voor “Ga naar media”.

Stap 4:  Via de button “Toevoegen” kunt u vervolgens foto’s toevoegen. Er opent zich een nieuw scherm waar u bestanden op uw computer kunt selecteren. Kies het bestand dat u wilt toevoegen en klik op “Opslaan”. U kunt meerdere bestanden tegelijk toevoegen.